MVO

Waarom doet AccuRaad aan MVO?

In de eerste plaats omdat het de medewerkers een prettig gevoel geeft. In de tweede plaats omdat elke persoon en elke organisatie een verantwoordelijkheid heeft naar zijn omgeving.

Wat doet AccuRaad aan MVO?

AccuRaad onderkent verschillende projecten en organisaties, veelal waarbij leren en ondernemend handelen een belangrijke rol spelen, zoals bij:

– UAF – Universitair Asielfonds
– Edukans
– Platform Maatschappelijk Ondernemen Naarden-Bussum
– 3DS
– Minor Entrepreneurship HvA
– Minor Entrepreneurship UvA
– Summer School VU
– Masterclass Sales Utrecht Inc. (Incubator van de UU + HvU)
– Masterclass sales TU Delft (Incubator Yes! Delft)
– Gambia speelt mee

GGZ centraal

Toen AccuRaad met het verzoek kwam om dit te doen, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Bij Wespp werken mensen met een psychiatrische achtergrond, om arbeidsmatige dagbesteding te volgen. Eén van de werkprojecten is het secretariaat, en dit was een klus die we nog niet eerder hadden gehad. Het leek me dus een erg leuke uitdaging om aan te gaan. Voor het aannemen van een dergelijke opdracht is het echter wel belangrijk dat het voldoet aan goede voorwaarden, waarbij de belangrijkste eis voldoende tijd is. Onze doelgroep functioneert namelijk niet goed bij tijdsdruk. Met AccuRaad waren echter goede afspraken te maken, dus werden de deelnemers gevraagd om mee te doen. Hierbij moet ik opmerken dat eigenlijk iedereen het in eerste instantie een spannende opdracht vond. Een aantal mensen durfde niet, maar een ander deel stapte die drempel over en kregen na de eerste telefoontjes meer zelfvertrouwen. Enkele reacties van de deelnemers:

  • “Ik vond de opdracht om voor AccuRaad klanten na te bellen om ze te vragen of ze op de familiedag zouden komen,
    interessant, leerzaam en uitdagend. Ook kwam ik toch de ontdekking dat het bestand hoognodig bijgewerkt moest worden (bijvoorbeeld omdat contactpersonen niet meer werkzaam waren bij genoemde bedrijven). Waar nodig heb ik dit ook gedaan.”
  • “Ik vond het leuk om te doen, maar wel spannend.”
  • “Ik vond het eigenlijk hartstikke knap dat ik dit durfde!”

Omdat ik het goed vind dat de deelnemers zich ontwikkelen zou ik een dergelijke activiteit wel weer willen doen, mits er voldoende tijd is, en ik denk dat het goed is dat er, net als nu, een einddatum aan zit. Voor meer info over deze of andersoortige opdrachten: t.schipper@ggzcentraal.nl

Winkelactie Voedselbank
Beste Jochum,
Nog veel dank voor de enthousiaste mensen, die je vandaag had meegenomen naar onze voedselbank winkelactie bij AH.
Leuke ervaring voor mij om te zien hoe gemotiveerd ze waren.
Doe Louise, Sander en Marnix de hartelijke groeten en zou je hen ook nog willen bedanken voor hun tijd en inzet.
Prettig weekend,
Mieke Sluijterfoto

 

Mix and Match in Bussum, Maatschappelijk ondernemen aan tafel

Bekijk het artikel hier

Bron: Mix and Match

Geslaagde training Versa welzijn

Meet & match diner Naarden Bussum resulteert in training voor medewerkers Versa Welzijn

Een geslaagde training voor 11 medewerkers van Versa Welzijn, dat was het resultaat van een match, die gemaakt werd op het Meet & Match diner dat op 3 oktober in Naarderheem plaatsvond.

Op 19 januari werd de workshop Standbemanning gegeven door Jochum Jarigsma van AccuRaad Training & Advies. Met veel deskundigheid en enthousiasme werden de medewerkers van Versa Vrijwilligerscentrale, Vrijwillige Thuishulp en Mantelzorgondersteuning getraind in vaardigheden om tijdens evenementen bezoekers te informeren over het aanbod van Versa Welzijn en de inrichting van de stand. Na afloop gingen de deelnemers, met goeie tips en ideeën, zeer tevreden naar huis.

Het Meet & Match diner werd georganiseerd door het Platform Maatschappelijk Ondernemen Naarden Bussum, dat het bedrijfsleven in en om Naarden en Bussum verbindt met lokale maatschappelijk organisaties en initiatieven.

Deelnemers training “standbemanning”
Bron: Versa Welzijn

Tindal

AccuRaad is een van de sponsors van dit tuinfeest dat georganiseerd is door stichting Tindal. AccuRaad draagt een warm hart toe aan lokale initiatieven zoals deze.

Bekijk de uitnodiging hier

Duurzaam Bussum

Wat doe of laat jij in 2012 om Bussum (nog) mooier, schoner, gezelliger te maken?
Deze vraag kregen zo’n honderd ondernemende inwoners van Bussum voorgelegd. De respons was ongekend hoog: bijna de helft liet met een voornemen van zich horen of wilde wel op de foto om zo te laten zien dat ze met plezier bijdragen aan een beter Bussum. Opvallend is het enthousiasme dat mensen voelen om dit samen te doen. Een grove selectie van de reacties, door Ilse Vlaming.
Bruggen bouwen tussen mensen met soms totaal verschillende achtergronden, dat is de rode draad in veel goede voornemens. Zo ook in die van Gigi Dingler, Alma Wattimena en Tjitske Muller (Theater Draad). In 2012 hopen zij nog meer Bussumers kennis te laten maken met Bussum in Dialoog. In een dialoog gaat het om werkelijk luisteren naar wat de ander bezig houdt, om spreken vanuit je hart. Onze ervaring is dat die uitwisseling inspireert en verbindt. Van die energie die dat oplevert worden we zelf heel blij maar we zijn er ook van overtuigd dat de dialoog bijdraagt aan onderling begrip en respect.

Ondernemer Jochum Jarigsma roept Bussumers net als bovenstaande initiatiefnemers op activiteiten te organiseren die bijdragen aan een lokale samenleving waar mensen van verschillende achtergronden samenwerken. Samenwerken betekent van elkaar leren en meer begrip voor elkaar krijgen. Dit maakt onze samenleving elke dag weer een beetje prettiger. Want als mensen zich veilig, gezien en nuttig voelen, wordt het vanzelf schoner en gezelliger in Bussum, weet Kees van Kaam uit ervaring. Van Kaam is medeauteur van het boek Duurzaam Denken Doen en vroeg daarvoor aan mensen wanneer ze zich in de maatschappij het prettigst voelen. Nabuurschap zorgt voor een samenleving waar we op elkaar letten, maar ons niet met elkaar bemoeien. Samen maken we het mooier, schoner en vooral gezelliger. Daar hebben we natuurlijk helemaal geen Douwe Egberts Nationale Burendag voor nodig.

Met je buren koffie drinken kan elke dag. Fotografe Marianne Ulrich is zo iemand die gelijk de daad bij het woord voegt. Ik heb me voorgenomen om vaker zelf iets op te rapen wat niet op straat of in de perken hoort, maar ook om de veroorzakers ervan er op aan te spreken, met humor. Met geregeld krankzinnige reacties, van echt niet leuk tot geweldig. Zo sprak ik onlangs twee jongens aan omdat ze iets op de grond gooiden. Ze stopten, keerden om, kwamen terug en . raapten hun weggegooide snoeppapier alsnog op! Het zou toch geweldig zijn als iedereen zich verantwoordelijk voelt voor de eigen leefomgeving. De tienduizenden euros die dit onze gemeente bespaart!
Uitnodiging: ontmoet elkaar vrijdagavond 27 januari in Theater Bussum (Lange Heul 149)
bij een terugspeelvoorstelling van Theater Draad. Terugspeeltheater is een vorm van improvisatietheater waarbij gebruik wordt gemaakt van de verhalen uit het publiek. Doel is om mensen op luchtige wijze met elkaar te verbinden en veel positieve energie op te wekken.

1e rij: Jan Meijering met Max en Koen, Corneel Lambregts met Siebrand en Ciska, Helena Boshof met Aletta, Kees Flink. 2e rij: Simon Vierstra met Jan-Meinte, Annelieke Mak, Evelien Stricker, Gerard Boekhoff, Jacqueline van Rossum, Marianne Ulrich, Tjitske Muller, Alma Wattimena, Ilse Vlaming. 3e rij: Petra Olgers met Kiki, Carola Pelder, Kees van Kaam, Pieter Hoekstra, Nico Dik. 4e rij: Susan Hakvoort, Jeroen Mulder, Lars Ros, Dick Kluyver, Ellen Groten en Juliette Kouters.
(FOTO: BOB AWICK)
Bron:“De Gemeente pagina” Bussum