Onderhandelen

AccuRaad is gespecialiseerd in onderhandelingsvaardigheden. De meeste trainingen in onderhandelen of negotiation skills worden getraind aan de hand van vele cases.

Doel
Na de training zijn de deelnemers in staat om professioneel te onderhandelen, zodat zij uit iedere onderhandelingssituatie het hoogste rendement halen. Andere aandachtspunten in de training zijn presentatie, discussietechniek en effectiviteit.

Doelgroep
De training is bij uitstek geschikt voor directieleden, managers, inkopers, projectmanagers, salesmanagers, accountmanagers en verder voor iedereen die met verschillende belangen te maken heeft.

Werkwijze
Een zeer praktijkgerichte training op basis van rollenspel en evaluatie in kleine groepen met zeer veel persoonlijke aandacht voor onderhandelingsgedrag, presentatie en verbale- en nonverbale communicatie. Niet het verdedigen van standpunten staat centraal, maar het behartigen van werkelijke belangen: doorvragen naar de achterliggende belangen van andere partijen en goed beseffen wat voor jezelf belangrijk is. Het doel is om situaties te creëren die meer kwaliteit en commercieel rendement opleveren dan een moeizaam compromis waar uiteindelijk niemand tevreden mee is.